Najzanimljiviji sajt Balkana


najstariji hirurg Alla Ilyinichna

Verujemo da svima vama ne bi bilo svejedno ako bi ste morali na operaciju i uz sve to da vas za operacionim stolom dočeka "baka hirurg"! sa svojih 89 godina!...Doktorka Ala Ilinična Levuškina iz Rusije, ima 89 godina ali i dalje kao hirurg radi u bolnici. Svoju karijeru hirurga započela je kada je imala oko 30-ak godina .

Danas, Ilinična operiše i do četiri pacijenta dnevno u bolnici grada Rjazanja 200-njak km od udaljenog Moskve, iako je u poodmakloj starosti!

Iskustvo joj se, naravno, ne može osporiti jer je do sada skalpel držala najmanje 10.000 puta, a tvrdi i da za 68 godina rada nije imala ni jedan smrtni slučaj.!

"Radim jer volim, to me zanima i volim da pobeđujem. Volim da pomažem ljudima, a posebno me raduje njihov oporavak " kaže dr Levuškina koja se posle teškog dana u operacionoj sali kod kuće brine o teško obolelom nećaku.

"Baka hirurg" će 5 maja napuniti tačno 90 godina!

Na kraju da kažemo Ala Ilinična je na najstariji hirurg u Rusiji, verovatno i najstariji lekar - hirurg na svetu, koji ulazi u operacionu salu  i vrši hirurške operacije!

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1