Najzanimljiviji sajt BalkanaHispano Suiza Alfonso XIII
Automobil oldtajmer koji je dobio ime po španskom kralju Alfonsu XIII , jedan od od najređih i najstarijih sportskih automobila na svetu,jer postoji samo četiri takva automobila sačuvana, je Hispano Suiza Alfonso XIII, naćiče se uskoro na aukciji...

Proizveden je još davne 1013 godine i to je možda i najbitniji razlog,zašto ovaj automobil će imati početnu cenu od 750.000 do 1 milion dolara na predstojećoj aukciji Amelia Island.

Ovaj automobil je prvobitno trebalo da se zove 15T, ali kompanija koja ga je pravila promenila mišljenje pa je preimenovala model u čast kralja Alfonsa u: model Alfonso XIII

Ovo je inače pravi sportski automobil te generacije,u automobil Hispano-Suiza Type Alfonso XIII upakovano je 64 konjske snage sa 4-cilindrični 3,6-litarski motorom,koji je imao maksimalnu brzinu od oko neverovatnih za to vreme 127 km na sat.
Hispano Suiza Alfonso XIII sl2
Enterijeri automobila je bio baš "kraljevski" i  veličanstven za udobnosti putnika sa prekrasnom drvenarijom,i složenim dizajnom na metalnih delova unutar automobila.

Inače vozilo nije bilo u stanju u kakvom se sada nalazi pred aukciju.Tokom sredine 1980-ih, Patrisio Čedvik i Emilio Polo iz Sevlilje su od Marquis de Sanlucar de Barrameda prvobitnog vlasnika auta Alfonso XIII preuzeli napuštenu karoseriju.

Tokom  dugih niza godina njih dvojica su tragali za preostalim delovima ovog modela automobila kralja Alfonsa .

Tako da su ga nakon više godina uspeli da pronađu gotovo sve komponente ovog automobila i da mu vrate prvobitni izgled.A danas najstariji spotski automobil na svetu ide na aukciju.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala