Najzanimljiviji sajt Balkana
Njujorku najstariji taksista koji vozi taksi je 92-godišnji Johnnie "Spider" Footman,on za sebe kaže da ne planira da se penzioniše još a i njegova  taksi licenca ne ističe još tek 2014.godine.

Footman je postao taksista u Njujorku davne 1945, a u Njujork je došao 1937.godine sa Floride zbog rasnih tenzija.Vremenom je tako je postao jedna živa legenda svih taksi vozača grada Njujuroka.

" Istoriju razvoja Njujorka mogli bi smo reći tako ,Footman video iza svog volana u svom taksiju on i jedna velika živa arhiva grada New York-a”, rekao je komesar taksista  Njujorka David Yassky .

Tokom svoje karijere kao taksista Johnnie Footmanon je vozio i poznate filmske zvezde kao što su Džon Vejn i Rock Hudson i druge.Inače ovaj vremešni taksista provede dva dana vozeći nedeljno taksi i još dva radna dana provede u 55-oj Stan taksi kompaniji u Long Island City u Kvinsu.

„Prijatno je biti u njegovom društvu za razliku od drugih taksi vozača”, rekao je suvlasnik taksi komapnije Džeri Nazari."On je dobra i staložena ličnost,dobro poznaje grad, i uživa u ovom što radi.”
"I nemojte očekivati da će vas Footman najstariji taksi vozač grada Njujorka voziti brzo ako se ikada nađete sa njim u taksiju" dodao je na kraju Nazari.

Dok je ove reči potvrdio i sam Johnnie "Ja sada vozim sporije nego pre,jedonstavno ne želim da nekoga teško provedim tokom moje  vožnje u slučaju da se desi nekakav udes" "Ja sada vozim tek nešto malo više od 20 km na sat kroz gradske gužve i nigde se ne žurim” dodao je Footman na kraju.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala