Najzanimljiviji sajt Balkana
Prema saopštenju od strane Njujorške Botaničke bašte na takmičenju za najveću budnevu na svetu u Morgan Hill-u,Kalifornija,Tim Mathison (56) je postao novi ponosni vlasnik najteže bundeve na svetu,koja će biti upisana i u Ginisovu knjigu rekorda...


Najteža bundeva na svetu je za 105 dana koliko je uzgajana ( vremenski) u dvorištu uzgajivača Tim Mathisona težila  je neverovatnih (2.032 pounds) odnosno 921,699 kilogram!

Toliko je težila u skoro gram kada se merila 23. godišnjem takmičenju u vaganju najtežih bundeva čiji je domaćin  bila Uesugi Farma.Sa ovom težinom ova bundeva je postavila novi svetski rekord za najtežu bundevu na svetu!

Vlasniik najteže bundeve na svetu Tim je izjavio medijima:
"Bio sam iznenađen i veoma srećan. Nisam mislio da će to biti toliko teška bundeva. ", rekao je Mathison,
"Vreme je bilo vrlo dobro ove godine kako se i ivid po bundevi." dodao je na kraju Tim

Za svoj rad, Mathison,je zaradio više od 14.220 dolara,kao i dodatnih $ 1.500 za obaranje Kalifornijiskog rekorda koji je postavljen 5.okotobra.

Uz podsećanje da je oboren svetski i ginisov rekord iz 2012 .godine za najtežu bundevu na svetu koja je tada težila 911.267 kg oko (2,009 pounds) Rona Wallace na sajmu bundeva  u gradu Topsfieldu u državi Masačusetsu 28 Septembera 2012.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala