Najzanimljiviji sajt Balkana
U Kanzasu u gradu Olathe John Deere je uspeo da izgradi projekat pod imenom "Can Do",Džon je stvorio kombajn koji je napravio u potpunosti od konzervi konzervisane hrane.

Za postavljanje ovog Ginisovog rekorda ( Džonovog projekta) je upotrebljeno 308.448 komada konzervi hrane i tačno 11.268 kesa sa hranom.Kombajn - skulptura od konzervi hrane je 60 metara široka,80 metara dugačka i visoka skoro 16 metara, a težina ovog neobičnog kombajna je oko 170 tona.

Sa ovim dimenzijama i količinom konzervi hrane postavljen je novi novi svetski i Ginisov rekord za najveću skulpturu od konzervi hrane Rekord je oboren sa skoro 60.000 komada više konzervi od prethodnog svetskog rekorda.Džonu je a ovaj svetski rekord pomogao tim od 450 volontera.

Inače do sada Ginisov rekord za najveću skulpturu od konzervisane hrane koja se sastojala od 247.580 limenki i postigli su studenti arhitekture sa Chulalongkorn Univerziteta prehrambene industrije Netuork Co, Ltd koja se nalazi u Tajlandu.Na kraju pogledajte izbliza u video klipu kako to izgleda veliki kombajn od konzervi..

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala