Najzanimljiviji sajt Balkana
Ilham Alijev predsednik Azerbejdžana  je za svoj  51. rođendan dobio ogromnu dugačku tortu.Gigantska torta koja je napravljena u čast Azerbejdžanskog predsednika je bila duga 51 metar. A proslava rođendana ....

prdesednika Alijeva se doigrala u trećem najvećem gradu u Azerbejdžanu, Sumgayitu

Guverner grada Sumgayitta Eldar Azizov kazao je da je obeležavanje predsednikovog rođendana na ovaj način postalo već tradicija i da oni svake godine obore državni rekord u veličini torte.Gradonačelnik je takođe dodao da  ovogodišnja torta koju su napravili za svog predsednika je ujedno najveća napravljena u Evropi.

Inaće predsednikčku tortu je pravila turska firma koja radi u Azerbejdžanu, za tortu je bilo potrebno 10 dana da se napravi.U ogromnu tortu se utrošilo 22.000 komada jaja,dve tone brašna,1,7 tona šećera, 700 kilograma oraha i lešnjaka.

Dok je džinovska torta najveća Evropska torta bila teška neverovatnih 11 tona i ukrašena ukrasima "Eurovision 2012" i replikom sale u kojoj je održano takmičenje za pjesmu Eurovizije.Svim prisutnim i gostima torta je kasnije bila isečena i podeljena.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala