Najzanimljiviji sajt Balkananajveća fotografija na svetu
Međunarodni tim pod vođstvom italijanskog fotografa Filipa Blenginija objavio je u sklopu projekta "In2White" ogromnu panoramsku fotografiju Monblana koja ima čak 365 gigapiksela. Tako je ona postala dosad najveća fotografija na svetu....

Zapravo se radi o fotografiji složenoj od 70.000 fotografija, koje su Blengini i njegova ekipa krajem prošle godine na visini od 3.500 metara i temperaturama nižim od -10 stepeni Celzijusa snimali tokom dve sedmice, od čega je samo snimanje trajalo 35 sati, kako bi u konačni kadar uspela da stane cela planina.

Za snimanje su koristili aparate Canon EF 400mm f/2.8 II IS, Canon 70D DSLR i Canon Extender 2X III, koji su bili postavljeni na posebnom robotskom postolju

Dobili su čak 46 terabajta materijala, a obrada nakon koje je nastala konačna slika potrajala je dva meseca. Kada bi se fotografija, odštampala (300 dpi), bila veličine fudbalskog igrališta.

Treba napomenuti da ipak postoji i jedna još veća fotografija, koju je snimila NASA, ali Telegraph navodi da je reč o fotografiji Meseca koju je zabeležila svemirska letelica, pa stoga ne ulazi u konkurenciju.

Fotografiju Monblana moguće je detaljno pretraživati, a poseban je izazov otkriti poziciju jednog orla u letu, kao i lokacije nekoliko planinara. Na interaktivnom pregledaču deo detalja moguće je videti pomoću alata 'Tour', koji možete da pronađete u donjem levom uglu fotografije.Fotografiju detaljno možete da pregledate na sajtu In2White.com.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala