Najzanimljiviji sajt Balkananajveća krigla piva
Pre nekoliko nedelja ispred jednog birtanskog paba iz Rippondena u Zapadnom Jokoširu postavljena je najveću kriglu piva na svetu! Sa ovom napravljenom najvećom kriglom na svetu oboren je...


prethodni svetski i Ginisov rekord je postignut ispred irskog paba "The Auld Dubliner" u Tustinu Kalifornija 2009.godine.Tada je pivska krigla bila napunjena sa 1,499 litara piva a vlasnik krigle je bio amerikanac Eric Johnson.

Titulu je "oduzeo" kako smo rekli Britanska lokalna pivska kompanija "Stod fold" iz Jokšira, koja je napunila i napravila ovu najveću kriglu piva na svetu.Oni su uspeli da naprave najveću kriglu piva na svetu u koju staje 1. 733 litara piva! Da dodamo i to da je visina najveće pivske krigle na svetu iznosi 2.42 metra a promer joj je 1,1 metar!
najveća pivska krigla
Ovaj rekord se podudarao (i ostvaren je) sa prolaskom poznate biciklističke trke "Tour de France" ( etapa 2) koje je održano u julu mesecu kroz Zapadni i južni Jokšir u Britaniji.

Angus Wood, suosnivač Stod Fold lokalne pivske kompanije koja proizvodi bledo pivo došla je na ideju da se ovaj rekord obori.Te je tada izjavio:
"Mislili smo da će ovo biti odličan način za nazdraviti prolasku biciklističe trke Tour de France-a kroz Yorkshire"  
Pivo je kasnije podeljeno prisutnim gledaocima kao i žednim fanovima "Tour de France"

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala