Najzanimljiviji sajt Balkana
Zastava Rumunije je juče oborila rekord i postala najveća zastava jedne države na svetu tim je ušla i u Ginisovu knjigu rekorda.Predstavnik iz Ginisove knjige rekorda je izmerio zastavu koja je bila raširena.... na aerodromu Klinčeni kod Bukurešta,na površini od oko osam hektara....

Dužina najveće zastave na svetu odnosno Rumunije je je 349 metara, širina 226,92 metra što znači  daje ova zastava imala 79.290 kvadratnih metara,i težinu od pet tona.!

Prethodni rekored je postignut u Libanu 2010. godine zastavom od 65.000 kvadratnih metara.Inicijativu da se postavi nov svetski rekord, imala je privatna rumunska Televizija Antena3, uz pomoć Fabrike zastava Buftea i uz više sponzor.Na svečanost proglašenja rekorda, započetoj intoniranjem državne himne u interpretaciji vojnog orkestra, bili su premijer Viktor Ponta, ministar odbrane Mirčea Duša i veliki broj radoznalaca.

Ponta je čestitao Anteni3 zbog "izvanredne inicijative" i naglasio veliki značaj poštovanja nacionalnih simbola koji "povezuju i ujedinjuju građane jedne zemlje".

Piloti Aerokluba sa Aerodroma Klinčeni su izveli poseban akrobatski program. Antena3 je 9. maja ispred zgrade Rumunskog parlamenta predstavila najveću zastavu Evropske unije dužine 140 metara, širine 100 metara, težine 800 kilograma

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala