Najzanimljiviji sajt Balkana


Juče je na Time Square u New York-u je sleteo veliki svemirski brod iz "Ratova zvezda" napravljen od LEGO kockica.Ovaj brod je kopijs broda koji je "leteo" u čuvenoj filmskoj franšizi i za sada je najveća je maketa koju je ikada napravila fabrika igračaka "Lego"...

Ovaj ogormni svemirski brod  "Star Wars" je otkriven juče, napravljen je od više od 5.335.200 kockica,a sam "svemirski brod" težak je 20.865 kilograma dok je dužina LEGO svemirskog broda "Star Wars" je 13.1 metara visina 3.35 metra a raspon krila je 13.44 metara.Za sklapanje ovog broda bilo je potrebno 32 čoveka i ukupno 17.000 radnih sati da bi se sastavio ovaj naikveći model od lego kockica na svetu!

"Napravio sam dosta velikih stvari sa Legom ali je ovo najveća ikada" rekao je Erik Varszegi iz Lego fabrike na svečanom prikazivanju svemirskog broda pred gomilom znatiželjnih Njujorčana.
"Ovo je verzija u prirodnoj veličini, odnosno u veličini koja je bila izgrađena za potrebe snimanja filma" dodao je on.

Brod koji je Luk Skajvoker iskoristio kako bi uništio Zvezdu smrti u originalnoj trilogiji, letelica "X-Wing", zapravo je promotivno oruđe za seriju "The Yoda Chronicles" (hronike Jode) koja počinje sa prikazivanjem iduće sedmice na televiziji "Cartoon Network".

Sastavljanje svemirskog broda počelo je pre godinu dana u Češkoj da bi potom brodom bio prebačen u SAD. Kada je stigla na američko tlo, maketa je prevačena u skladište u Nju Džersiju gde je u tri odvojena dela kamionom dopremljena na Menhetn. Maketa broda iz "Star Wars" filmske franšize ,ostaće na trgu do subote a potom će biti prebačena u Legolend u blizini San Dijega gde će biti otvorena za javnost do kraja  2013.godine.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala