Najzanimljiviji sajt Balkana

najveći i najteži turban na svetu
Pobožni Indijac Avtar Singh Mauni,pripadnik religije Sika će biti najverovatnije ponosni vlasnik najvećeg turbana na svetu.Sveti čovek kaže da je njegov ogromni turban....

kada se odmota, dugačak je kao 13 olimpijskih bazena.!


Šezdesetodogodišnjak je prethodnih 16 godina postepeno dodavao materijal i sada mu je potrebno6 sati da ga namesti.

"Ne posmatram ga kao teret, srećan sam kad ga nosim.Kada ga nemam na sebi, osećam se nepotpuno. Kao da deo mene nedostaje. Bojim se da može da mi padne u nekom trenutku" kaže vlasnik turbana.

Dodaje da dok god bude imao snage, nosiće ga. Većina drugih Sika nose turbane dužine između 5 i 7 metara, ali je gospodin Mauni, iz Pandžaba, odlučio da sve podigne na viši nivo.

Dužina njegove tkanine još nije zvanično verifikovana ali ona iznosi 645 metara! A ako ova dužina bila tačna, mogla bi da obori trenutni Ginisov svetski rekord dužine turbana koji iznosi 400 metara.

Cena tkanine koja je "utrošena" za ovaj najveći turban na svetu  iznosi oko 300 funti.Dok težina turbana iznosi 45 kilograma još uz to ako se doda ornamenti,mač i narkuvice na Mauniju onda ukupna težina koju nosi je 89 kilograma!

 Zbog visine i težine njegovog turbana, teško da može da uđe u automobil. Tako da se vozi motorom na svojim redovnim hodočašćima kroz Pandžab.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1