Najzanimljiviji sajt Balkana

skampe rekord

U gradu Mazatlanu,Meksiko su uspeli da naprave najveći koktel od škampa na svetu i time udju u Ginisovu knjigu rekorda.Prethodni rekord je bio star više od godinu dana i taj koktel od škampa imao je 116 kg,a napravili su ga grupa studenata iz Holandije.

Za postavljanje novog Ginisovog rekorda za najveći koktel od škampa angažovalo se  "Three Islands" udruženje hotela iz ovog grada.
Ovom prilikom je izradjena i specijalna čaša od pleksiglasa prečnika 1.36 metara i visine od 1.91 metar u kojoj su pravili koktel i poredalli škampe.

Grupa kuvara njih 80  je počela je obarati Ginisov rekord sa 675 kg neoljuštenih škampa krenuli su u čišćenje, kuvanje.

Da bi na kraju ukupna masa škampa spala na 488 kg za ovaj koktel.Ovaj koktel od škampa je sadržao koro 33.000 komada škampa

Dok je za umak ovog najvećeg  na svetu koktela od škampa bilo potrebno: 57 kg kečapa,10 kg soka od limuna,5,6 kg "salsa Brava", 4,25 kg Worcestershir umaka,3 kg soli,1,14 kg od tabasco umaka,kao i 30 gr paprike.

Sa ovom količinom su uspeli u gradu Mazatlanu, Meksiku napraviti najveći koktel na svetu sa 568 kilograma škampa  i time su oborili Ginisov rekord.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala