Najzanimljiviji sajt Balkana
Ogromno jelo falafel je pripremljeno od strane tima od deset kuvara Landmark hotela u gradu Amanu,Jordan,gde su Ginisovi zvaničnici potvrdili novi svetski rekord za najveći na svetu falafel....

Falafel težine 74.75kg koji je ušao u Ginisovu knjigu rekorda sadržio je 80 kg graška,5 kilograma luka i peršuna kao u 2 kg svežeg korijandera.Ogormni falafel pržio u kazanu od 350 litara jestivog ulja.

Anabel Lavadi zvaničnik iz Ginisa je odao priznanje po objavljivanju rezultata, govoreći:"Ovo je veliko dostignuće i teško da će neko u skorije vreme moći da obori ovaj rekord u godinama koje dolaze."

Za spremanje ovog blisko-istočnog jela,falafela za Ginisa,bilo je potrebno 25 minuta koji se kasnije poslužio 600 gladnim hotelskim gostima.

Menadžer landmark hotela Aisar Bataineh je izjavio posle obaranja rekorda"Falafel je tradicionalni arapsko jelo i prirodno je da se rekord obori na ovim prostorima odnosno ovde"

Prethodni rekord za najveći na svetu falafel u obliku lopte je bio oboren na festivalu hrane u Kaliforniji,maja meseca 2011.godine a težio je 23.94 kilograma.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala