Najzanimljiviji sajt Balkana
Ovi dizajneri iz Kalifornije u SAD su sigurno ponavljali mantru "veće je bolje" da bi na kraju stigli do gigantskog ekstremog najvećeg skejtborda na svetu koji je i u Ginisovoj knjizi rekorda upisan......

Ovo što vidite na slikama je tačna replika normalnog skejtborda koji je uvećan za nekih 12 puta...

Preciznije rečeno ovaj skejtbord ima ogormnu dužinu od 11 metara,širok je 2.43 metra a visina mu je 1.10 metara ! Svetski najveći skejtbord je toliko velik da morao da bude opremljen s automobilskim trkaćim gumama i da bude transportovan na kamionu.Džo Ciaglia,direktor Kalifornija Skateparksa je "krivac" koji je stvorio ovaj najveći skejt na svetu.

On je izjavio:"Bilo je  zabavno graditi ovaj čudni veliki skejt,naravno bilo je zabavno i voziti ga,kao i videti reakciju ostalih ljudi kada su ga ugledali na ulici"

Ceo projekat izgradnje ovog džinovskog skejta koštao je,oko 12,600 funti,a težina gigantskog skejtborda  je1.651 kilograma,na njemu se može voziti istovremeno 10 ljudi.

Troje majstora je provelo mesec dana u izradi ovog najvećeg na svetu skejta od čelika,drveta i grip trake.Na kraju samo se pitamo kako guraju ovaj skejt ??

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala