Najzanimljiviji sajt Balkanapivo od  fosila kita
Američki naučnici Džejson Ozborn i Džejson Ejkerbum su uspeli  da proizvedu najneobičnije pivo na svetu! Oni su koristili materiju izdvojenu iz fosila kita starog 35 miliona godina!....


U "moru"  neuobičajenih ukusa piva poput borovnice ili limuna, kao i arome slanine, banane, paradajza, ali od materija na red je došlo kako ste gore pročitali pivo od fosila kita !

Dvojica naučnika radeći u istraživačkom biomedicinskom centru u Ashburnu, Virdžnija,su uspeli  da premaše dosadašnje eksperimente sa ovim alkoholnim pićem, otkrivši da se sa površine ovog fosila može izdvojiti kvasac i napravili pivo!!

Uvrnuto i čudno pivo dvojica naučnika su nazavali "Bone Dusters Paleo Ale" ili jednsotavnije pivo od kita .

Prema rečima onih koji su imali priliku da probaju ovo piće, ukus je slatak i podseća na belgijsko pivo. Do ovog otkrića su došli nakon dugog istraživanja.

Prilikom posete muzeju u Merilendu uzimali su biseve sa ralnih fosila, ali su rezultati bili razočaravajući, budući da je svaki uzorak zabravo bila bakterija. Ipak, kost kita sadržala je upravo ono što su tražili.

Naučnici su odlučili da deo profita od svog poduhvata doniraju fondu koji obezbeđuje naučnu opremu siromašnijim školama.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala