Najzanimljiviji sajt Balkana


Ištvan Puškas iz Tiszarosa gradića 100-njak km udaljenog od Bumdimpešte u Mađarskoj je veliki zaljubljenik u motocikle "chopper".On je izgradio zaista zanimljiv drveni motocikl koji je u voznom stanju.Za ovaj neobični rad Ištvan je utrošio gotovo dve godine rada....

Mnogi su i pre njega pravili razna prevozna sredstva od drveta poput drvenog bicikla ili automobila Volkswagen bube ali ovaj rad Ištvana je prvi funkcionalni motocikl koji se može u pravom smislu reči voziti .Ištvan Puškaš je proveo kako smo rekli  proveo dve godine gradeći svoj bagremov drveni koji je u potpunosti od otporan na vremenske uticaje

Po zanimanju poljoprivrednI mašinski stručanjak Ištvan nije mogao sebi da priušti pravi motocikl "chopper" pa je tako imao želju da napravi svoj motocikl a imao je samo pri ruci bagremovo drvo,od kojeg je kasnije i "stvorio" drveni motor .


Tako je umesto hromiranog čelika,volan i izduvne cevi su napravljene od kravljeg roga,dok je za ukrašavanje motocikla Ištvan koristo jelenske rogove. Ali ono što je najviše iznenađuje je to da ovaj drveni motocikl Ištvana Puškaša je u voznom stanju ali ne može da razvije neku veliku brzinu,kako god bitno je da ide.

Motor je iskoristio od malog Fiata izgrađenog u Poljskoj od strane italijanskog proizvođača automobila,koji ide na benzin,dok  je rezervoar motora napravljen malog drvenog burenceta.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala