Najzanimljiviji sajt Balkana
Znate one filmove gde pisac stalno baca početke nekog romana preko ramena,pokušavajući da zgužvanu hartiju ubaci u kantu ali ni jedan komad otpada ne završi u kanti?Sada to možemo reći sa sigurnošću da je taj problem prošlost....

Neko je izgleda bio dovoljna pametan i dosta je razmišljao na tu temu te je tako došao do originalne ideje kao i skoro savršene "pametne" kante koja sama savršeno hvata smeće!Iskreno pomalo izgleda čudno ova "pametna" kanta kao da je deo nekog naučnofantastičnog filma.

Neverovatno izgleda delo koje je izmislio i napravio mladi misteriozni pronalazač iz Japana pod nickom "FRP",.On je odlučio da svoju kantu budućnosti,koja je u stanju da predvidi gde će otpad tj.đubre će sleteti i tako ga uhvatitit pre nego što udari u pod.

Za ovu kantu mladom pronalazaču je bilo potrebno metalni delovi,točkići,jedna integrisana ploča i postavljena na dnu kante,kinect kamera za praćenje prostora,specijalno kodiran program koji omogućava kameri da prati dolazak smeća i koja će voditi kantu za smeće da uhvati optad pre udara o zemlju.

Za sada kako kaže za širu javnosti nepoznati mladi pronalazač kanta će se još usavršavati i dorađivati  da bi mogla da bude u skorije vreme komercijalizovana.Na kraju sami pogledajte kako kanta "hvata" otpad i kao to funkcioniše....

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala