Najzanimljiviji sajt Balkanabetmobil zaka mihajlovića
Zak Mihajlović (29) iz Sidneja je uložio gotovo dve godine svog života da bi narpavio Batmobil u svom dvoruštu!Zak je tako napravio prvu registrovanu repliku "betmobila" na svetu i u Australiji kako prenosi "Dailymail"!...


Zaljubljenik Zak je napravio repliku Betmobil automobila dugog 6.2 metra koji je poptpuno isti kao iz filma o betmenu iz 1989 godine.Za ovaj njegov Betmobilkoji ima dozvolu vožnje po gradu Zaku je nuđeno milion dolara! Ideja da  izgradi kopiju automobila Betmena - Betmobila je potekla je od njegovog dede Džona Grina koji je nekada radio kao mehanički inženjer.

"Oduvek sam maštao o tome da se provozam "betmobilom". Moj deda veruje da svaka fantazija može da postane stvarnost i objasnio mi je kako to da uradim" kaže Zek Mihajlović.

Kao strastveni obožavalac čoveka-šišmiša, on je pre šest godina kupio nekoliko rezervnih delova "betmobila" koji su korišćeni u filmu s kraja osamdesetih. Godinu dana kasnije, dobio je dozvolu od produkcijske kuće Vorner Bros i počeo da radi na komplikovanim nacrtima.

"U tom trenutku sam shvatio zašto niko pre mene nije ovo uradio" kaže Zek.
betmobil
Vozilo je završeno 2011. i stajalo je u garaži Australijanca čitavih godinu dana, dok nije odlučio da pokuša da ga registruje. Međutim, na tehničkom pregledu mu je rečeno da automobil ne može da dobije registarske tablice jer nije bezbedan.

Mihajlović kaže: da mu je inženjer iz Kvinslenda je tri meseca radio na Zekovom "betmobilu" kako bi ga prilagodio propisima.I da je betmobil je registrovao u decembru 2013. i to je za mene bio trenutak potvrde.Ranije su ljudi mislili da je u pitanju kopija od plastike

Kada se prvi put provozao dugačkim crnim automobilom bio je presrećan, ali njegova bezbrižnost nije dugo trajala. Ubrzo je shvatio da "betmobil" privlači toliku pažnju da je gotovo nemoguće voziti ga po gradu.
Betmotor
"Svaki put kada kupujem gorivo, moram peške da odem do benzinske pumpe i napunim kantu, a zatim u garaži to pretačem u rezervoar. Kada bih se pojavio u "betmobilu", sipanje benzina bi se oduižilo na gotovo tri sata.Jednom prilikom sam išao njime u kupovinu i reakcije su bile neverovatne.Na kraju mi je bila neophodna policijska pratnja da bih došao sigurno do kuće" objanio je Zek.

Danas Zak, radi za dobrotvornu organizaciju "Make A Wish" i dosad je ispunio želje oko četrdesetoro dece koja vole Betmena.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala