Najzanimljiviji sajt Balkana

bmw pecenjara
Pečenje se ne smatra brzom hranom. Ali ako jedan Stragarac osposobi svoj automobil za vožnju biće to verovatno prva pokretna pečenjara u Srbiji, a svakako najbrža.....


Meštani Stragara na svadbu ne kreću bez pečenog praseta. Za njega mora da se nađe mesto u kolima. Ali Dragan je otišao dalje. Od svog automobila napravio je pokretnu pečenjaru.

Imam tri BMW-a i jedan je skoro rashodovan i hteo sam da ga prodam, a na otpadu su mi davali 100 evra. I ja bezveze mi padne na pamet, bolje kao mangalo da ga napravim nego da ga dam za 100 evra", priča ugostitelj Dragan Radičević.

Dragana u ovom kraju svi zovu Buđa. Kafanu drži već 20 godina, a pre mesec dana odlučio je da isproba i ispeče prase u automobilu.

"Ma, rešio sam po svaku cenu, nisam hteo od njega da se odvojim, pozvao sam jednog majstora, nacrtao sam kako treba da izgleda otprilike, varili smo zajedno, radili, uradili izolaciju, i napravili", ističe Dragan.

Isekli su auto i pretvorili ga u pečenjaru. I sve to za 15 dana. Toliko je bilo potrebno da nastane šumadijski prasetorijum, kako ga meštani od milosti zovu.

"Pomoću motora, reduktora, gore je prenet na zupčanike i lanac koji okreće. Ražnjevi su klasični, obični ražnjevi. On je odrađen sa strane i popločan sa tuglama, koje ne mogu da izgore i koje drže veliku toplotu. Evo, ovo je isečeno kako treba da izgleda, ma estetika i to je to", objašnjava radnik Srđan Marković.

Dosta je koštalo, priča Dragan. "Oko 700 evra je izašla izolacija i rad i stakla, koja trpe temperaturu i do 400 stepeni".

"Jeste, atrakcija je, svi snimaju, svi dolaze, svi pitaju kako smo došli na ideju. Zvali su me i da idem u Guču na Sabor trubača da vozim, ali mene to ne zanima", ističe Dragan.

A dok ne reši problem sa rezervoarom prasetorijum stoji u mestu. Stoji i radi. Gase ga samo noću. Video o auto BMW pečenjari možete videti na youtube klikom OVDE

izvor: RTS.rs
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1