Najzanimljiviji sajt Balkana


Taras Lesko je po profesiji grafički dizajner pre godinu dana je došao na ideju da napravi robota.Ali ne sasvim običnog robota on je polako i sigurno je sklapao deo po deo robota od papira...

Za ovo sklapanje robota Gundam Mk-2 od papira bilo mu je potrebno oko 350 sati rada da iskroji komade,a onda pet meseci je delove od papira sastavljao da bi robot izgledao ovako fenomenalno kao što sad izgleda njegov radtj robot.

Prvo što je uradio Lesko je kupio manji model robota i sastavljao ga od običnih delova delova,potom je izradio njegov  3D prikaz na računaru.Da bi zatim prešao na izradu većeg modela.Tako je uzeo listove papira,šablonirao delove robota koristeći brojne programe,odštampao ih,isekao i počeo polako uklapa papirne delove stvarajući papirnog robota Gundam Mk-2.

 Tako je grafički dizajner Lesko uspeo da napravi papirnog robota koji ima visinu više od 2.13 metra, da teži skoro 4,5 kilograma,dok je sam robot sastavljen od 720 listova odnosno 1.250 delova papira kao i unutrašnji skelet sastavljen je od 12 delova koji služe kao osnova za skelet robota da bi on mogao stajati.A kako je Taras sastavio robota pogledajte u videu..

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala