Najzanimljiviji sajt Balkana
Ovih dana jedna leteća mašina precizniji da budemo leteći motocikl kao iz filmskog serijala Ratovi zvezda "Povratak džedaja" postaje stvarnost.Naravno ovo će naročito obradovati fanove Ratova zvezda i zaljubljenike u neobične naprave..

Reč je lebdećem motociklu( prototipu) kojega se nećemo odmah dočepati jer na to pravo, prvi da ga provozaju imaće američka vojska.Jer je to odluka Marka De Roche-a osnivača kalifornijske kompanije "Aerofex" i idejnog tvorca ovog letećeg motocikla.

Mada  je postojao plan za ovakvo lebdeće vozilo još davne 1960. godine zbog problema sa stabilnošću i mogućnosti prevrtanja plan je ubrzo bio zaboravljen tj ostavljen za neka druga vremena.Ipak sada su došla ta "druga vremena".

Firma “Aerofex”,sredila je problem prevrtanja tako što su napravili mehanički sistem kontrolisan sa dve kontrolne šipke,koje omogućavaju vozilu da reaguje na naginjanje pilota i tako vrši skretanje.Jer ovo vozilo može da leti( lebdi) na 4.5 metra iznad tla i da dostigne brzinu od "neverovatnih" 50km na sat!Sve ovo je omogućeno čistom mehanikom bez elektronike( op.aut. pomalo vam je čudno zar ne?)

Ako mislite da vožnja ovog motocikla je nešto što bi trebali danima da učite tu se varate,vožnja letećeg motocikla je isto kao i vožnja običnog bicikla ili motora.Kompanija planira da za okotobar mesec lansira drugu verziju ovog letećeg motocikla .

I da dodamo da konačna verzija trebala bi biti tri puta brža od prototipne znači negde oko 150 km na sat!.Kako kažu u kompaniji Aerofex lebdeći motocilk neće odmah kada bude završen biti dostupan za prodaju za šire narodne mase.Kažu i to da bi ovaj leteći motocikl trebao prvenstveno koristiti za prevoženje teške opreme na nepristupačnim terenima ili za poljoprivredne radove.Dok ne bude gotov vi pogledajete dva videa ovog zanimljivog i neobčnog lebdećeg vozila...Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala