Najzanimljiviji sajt Balkana
Najveći goveđi kebab na svetu poslužen je ovih dana u Turskoj u glavnom gradu Ankari, i zaista je ogroman .Gde i ne bi bio toliki kada ovaj kebab je oborio svetski rekord.....

Sa ovolikom kilažom ovaj kebab će da završi i u Ginisovoj knjizi rekorda kao najveći na svetu po zapisu GInisovih službenika iz Turske.

Službenici Giniove knjige rekorda su potvrdili da je džinovski komad mesa ima težinu od tačno 1,198 kilograma dok mu je visina neverovatnih 2,5 metra,.Novi svetski rekord postavljen je u utorak.

Za džinovski kebab bilo je potrebno deset kuvara koji su uz pomoć krana koji je održavao vertikalno kebab na kraju bio napravljen kao i izmeren.Time je oboren prethodni rekord postavljen u Australiji u 2004,sa ovom gotovo udvostručenom težinom veličinu.

Prethodni rekord iznosio je svega 468 kilograma.Rekord najvećeg svinjskog kebaba drži jedan Grk koji je na ražanj uspeo da natakne kebab od tešku 1.850 kilograma.Modernu verziju  kebaba je izmislio Mahmut Aigun u 1971.godine koji je prvi došao na ideju stavljanja mesa unutar hleba

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala