Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija:Zvezdane staze warp brzina
Moguće je da je NASA uspešno testirala oblik svemirskog leta koji bi ljude mogao da prevozi do Meseca za samo nekoliko sati !
Odnosno da nas dovede do toga da putujemo brzinom gotovo jednakom brzini svetlosti.!....

Svemirska agencija navodno je izgradila elektromagnetski pogon, korišćenjem tehnologije koja na osnovu trenutnog razumevanja fizike ne bi trebalo da bude moguća. To tvrde korisnici foruma NASASpaceFlight.com. Neki od njih tvrde i da su NASA-ini inženjeri koji rade na ovom projektu.

I dok je tehnologija koja stoji iza elektromagnetskog pogona već demonstrirana, rezultate su osporili pojedinci koji ne veruju da bi moglada radi. Ali kontrolisana demonstracija u uslovima poput onih u svemiru mogla bi da bude dovoljna za početak rada koji bi dokazao da se projekat može koristiti u praksi.

Iako se na forumu o ovoj tehnologiji detaljno raspravljalo, potrebno je da prođe dodatne recenzije, a rezultati nedavnih NASA-inih eksperimenata takođe još nisu javno objavljeni.

Uređaj pokreće objekte kroz svemir korišćenjem magneta za stvaranje mikrotalasa koji se šalju kroz uređaj i stvaraju potisak.

Ako se metoda pokaže uspešnom, mogla bi da označi kraj potrebe za nošenjem goriva za propulziju, što inače predstavlja ogroman problem jer ograničava brzinu i udaljenost koju oni koji putuju svemirom mogu da pređu.

"Mnogo je apsurdnih teorija koje su tokom godina naučnog istraživanja postale stvarnost. Ali, u skoroj budućnosti ´warp pogon´ ipak ostaje san", poručila je NASA prošlog meseca na svojim zvaničnim stranicama.

Prema korisnicima foruma, tehnologija je testirana u svemirskom centru Džonson. Prošle godine NASA je potvrdila da se tvrdnje Rodžera Šojera koji je izumeo tehnologiju čine istinitim. Međutim, za testiranja je tada korišćena mala snaga i ona nisu sprovedena u okruženju nalik svemiru, a čini se da je u sklopu novih testiranja to promenjeno.

Jedan od naučnika uključenih u projekat rekao je da traži način da NAS-u oslobodi problema u vezi sa izgradnjom i prenosom raketa.

“Moj posao samo je nastavak rada na rešavanju osnovnog problema koji koči svemirske letove kojima upravlja čovek od završetka programa "Apollo". To je dostupnost ekonomične snage i propulzijske tehnologije koje bi nas oslobodile okova raketne jednačine”, zaključio je Šojer.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala