Najzanimljiviji sajt Balkana
Američka svemirska agencija "NASA" donela je odluku da počinje finansiranje za razvoj fabrike koja će u Zemljinoj orbiti vršiti 3D štampanje mnogih svemirskih komponenti.....


Ovakvo štamapnje biće dustupno u najskorijoj budućnosti a proizvodiće antene, solarne strojeve i druge strukture svemirskih letelica koje je inače nemoguće lansirati s površine Zemlje...

Prvi izgled i način rada buduće "SpajderFab" fabrike po nekim izvorima biće dostupan  već 2020 godine a za ovaj projekat je Vašingtonska firma "Tethers Unlimited Inc" dobila sredstva u iznosu od oko 500.000 dolara.

"SpajderFab" će koristiti 3D štampu i robote u izgradnji velikih komponenti direktno u orbiti.

"Fabrika u orbiti omogućava da se materijali za njenu proizvodnju lansiraju u manjim, jeftinijim pakovanjima", rekao je Dr. Rob Hojt.

"Ovaj radikalan način izgranje će omogućiti pravljenje mnogo većih antena i ostalih komponenti omogućavajući tako veću snagu, rezoluciju i veći uspeh u svemirskim misijama" Pored ove fabrike, firma planira razvoj sprave koja će proizvoditi skele neophodne za projekte sklapanja odštampanih struktura.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala