Najzanimljiviji sajt Balkana


Američka svemirska agencija "NASA" donela je odluku da počinje finansiranje za razvoj fabrike koja će u Zemljinoj orbiti vršiti 3D štampanje mnogih svemirskih komponenti.....


Ovakvo štamapnje biće dustupno u najskorijoj budućnosti a proizvodiće antene, solarne strojeve i druge strukture svemirskih letelica koje je inače nemoguće lansirati s površine Zemlje...

Prvi izgled i način rada buduće "SpajderFab" fabrike po nekim izvorima biće dostupan  već 2020 godine a za ovaj projekat je Vašingtonska firma "Tethers Unlimited Inc" dobila sredstva u iznosu od oko 500.000 dolara.

"SpajderFab" će koristiti 3D štampu i robote u izgradnji velikih komponenti direktno u orbiti.

"Fabrika u orbiti omogućava da se materijali za njenu proizvodnju lansiraju u manjim, jeftinijim pakovanjima", rekao je Dr. Rob Hojt.

"Ovaj radikalan način izgranje će omogućiti pravljenje mnogo većih antena i ostalih komponenti omogućavajući tako veću snagu, rezoluciju i veći uspeh u svemirskim misijama" Pored ove fabrike, firma planira razvoj sprave koja će proizvoditi skele neophodne za projekte sklapanja odštampanih struktura.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala