Najzanimljiviji sajt Balkana

bigfoot
Naučnici sa Oxfordskog Univerziteta pronašli su po prvi put DNA dokaz da Jeti ili kako ga neki još zovu Bigfoot, zaista postoji.?!Razlog ovom dokazu leži u d va uzorka dlake, koji su pronađeni na području Himalaja koji se u potpunosti ....

genetski podudaraju s praistorijskim polarnim medvedom koji je živeo prije više od 40 hiljada godina.Ovo neobično i zanimljivo otkriće sugeriše da ti medvedi mogu biti "biološka osnova za legendu o jetiju"  kako prenosi "Independent."


Bryan Sykes, genetičar sa Oxforda, izjavio je kako je njegovo otkriće dovoljno dobar dokaz da počnu s planiranjem ekspedicije na Himalaje kako bi pronašli " živog primerka jeti medvjeda"

I dodao je kako bi njihov istraživački rad, objavljen u časopisu "Proceedings Of The Royal Society B", trebao ohrabriti sve Bigfoot entuzijaste da se vrate u šumu i krenu tražiti tu životinju

I ovo je istraživanje napravljeno uz nesebičnu pomoć upravo onih koji vjeruju da monstruozno planinsko biće postoji. Uzbudljiv i potpuno neočekivan rezultat DNK analize jetijevih dlaka. Muzeji kao i privatni kolekcionari poslali su naučnicma s Oxforda sve neobične uzorke "anomalnih primata" koje su imali a za koje su mislili da možda pripadaju Jetiju. U laboratorij je stiglo 36 uzoraka u dovoljno dobrom stanju.

Ispalo je da pripadaju konjima, kravama, medvjedima pa i čovjeku.Međutim, dva su uzorka bila zanimljivija od drugih; jedan je pripadao životinji koju je pre 40 godina ustrelio lovac u Indiji u Ladakhu, a drugi je iz šume bambusa u Butanu. Oba se poklapaju sa DNK davno "izumrlog" medveda.

Moglo bi se raditi o tome, kažu naučnici, da postoji podvrsta mrkog medveda na Himalajama koji je bio predak  polarnih medveda. Ili je taj medved hibrid mrkog medveda i potomaka izumrlog polarnog medveda.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1