Najzanimljiviji sajt Balkana
Ova vakcina koju su napravili naučnici, protiv droge deluje tako da telo čini otpornim na sve efekte droge tj heroina.Tako  narkoman više ne oseća "zadovoljstvo" prilikom konzumacije droge.

Ovu vakcinu je napravila grupa meksičkih naučnika sa Instituta za psihijatriju.Upotebom ove vakcine kako se navodi moglo bi se smanjiti zavisnost o jednoj od najopasnih droga - heroinu.Vakcinu su meskički naučnici uspešno testirali na miševima a uskoro se pripremaju da vakcinu testiraju i na ljudima.

Meksički naučnici su miševima davali manje količine heroina,dok su deo miševa vakcinisali "protiv" droge. Kod onih koji su vakcinisani konzumacija droge je naglo pala,odnosno želja za drogom,kako su pokazali laboratorijski eksperimenti.

"Najviše koristi od ove vakcine ( ako se potvrdi uspešnost vakcine i na ljude) imaće dugogodišnji ovisnici o teškoj drogi heroinu koji nisu imali uspeha s drugim vrstama odvikavanja" kaže direktorica Meksičkog nacionalnog Instituta za psihijatriju Maria Elena Medina.

Vakcina protiv heroina tj droge je patentirana i u Meksiku i u SAD-u .Po svemu sudeći vakcina neće biti spremna za ljudsku upotrebu i tržišnu upotrebu još za pet godina.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala