Najzanimljiviji sajt Balkana
Za neke tinejdžere san piti a ne napiti se možda im se i ostvari....Naučnici sa Yalea su na tragu leku koji bi mogao blokirati pijanstvo kod onih koji ne žele da se napiju i alkoholičara....

A funkcioniše tako što se tableta uzme pre nego što se počne piti alkohol. Iomazenil tableta poništava uticaj alkohola na ljudski mozak kako su pokazali eksperimenti...

To znači kada popijemo tabletu protiv alkohola pre konzumiranja alkohola mogli bi smo piti alkohol u neograničenim količinama a nikada se ne napiti.

Eksperiment na dobrovoljcima je pokazao da oni koji su popili iomazenil pre alkohola bolje vozili,odnosno brže su reagovali i kočili i manje su vrludali po putu.
Sa ovom tabletom naučnici se nadaju se da mogli lečiti khronične alkoholičare koja bi ovakvu vrstu bolesnih ljudi održavala treznima.Ovom tabletom protiv pijanstva, alkoholičarima oduzeli zadovoljstvo prekomernog opijanja alkoholom jer se ne bi mogli napiti.

Ipak neki  tvrde da nito na svetu ne može naterati alkoholičara da popije tabletu pre nego počne piti alkohol.Dok neki misle da ova tableta protiv alkoholaneće probaći put do tržišta zbog lobija multimilionnske industrije pića.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala