Najzanimljiviji sajt Balkanaostavio  fudbaskom klubu 300.000 funti
Kolin Roel navijač Bishop Auckland-a engleskog fubalskog tima devetoligaša  ostavio je posle smrti više od 300.00 funti svom omiljenom klubu, pišu britanski mediji....

Roel, je za taj amaterski fudbalski klub navijao više od 70 godina, umro je u januaru ove godina u 79 godini života. Pošto nije imao naslednike,ekipi iz okruga Duram ostavio je većinu imanja.

Klub je obećao da će Roelov pepeo biti rasut po terenu, dok će deo stadiona Heritage park (Heritejdž park) biti nazvan po njemu. Zvaničnici Bišop Oklenda istakli su da su iznenađeni ostavštinom Roela, kao i novac da će njegov novac  pomoći da se osigura budućnost ovog kluba. 

Predsednik kluba Ričard Tremean rekao je da se radi o velikodušnosti bez presedana.

"Iako smo u prošlosti već dobili nasledstvo ili dva, nešto slično ovome se nije dogodilo", rekao je on.
Jedan od Roelovih advokata, Daren Braun, kazao je da smatra da je potpuno prirodno to što je njegov klijent imovinu ostavio omiljenom klubu.

"Kolin se nije ženio, niti je imao decu, tako da je, možda, prirodna stvar za njega bila da ostavi imovinu svom omiljenom klubu, koji mu je doneo toliko radosti tokom godina. Kada je umro, pronašlio smo fioku punu novinskih isečaka o klubu", kazao je Braun.

Roel je u testamentu naveo da želi da se novac iskoristi za obnavljanje stadiona Bishop Auckland-a.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala