Najzanimljiviji sajt Balkana

Takanobu Nišimoto (48) iz Japana je pre četiri godine došao na originalnu ideju osnovao kompaniju tj. otvorio je čudnu agenciju koja iznajmljuje muškarce za veoma neobičan posao...Kompaniju koju je osnovao Takanobu se bavi iznajmljivanjem muškaraca koji su plaćeni samo da sede i pažljivo slušaju klijente.


Uglavnom su u pitanju muškarci koji imaju između 45 i 55 godina, a sat vremena njihovog slušanja košta 1.000 jena ili otprilike 10 dolara na sat.. Kad se sve sabere, vlasnik ove neobične i zanimljive "firme" dnevno zaradi i do 100 dolara, a da ne radi baš ništa osim da ih sluša.

Nišimoto je na ideju za ovaj posao došao još pre četiri godine, a danas za njega radi skoro 60 muškaraca širom Japana.

Iznajmljivanja muškaraca na ovaj način ne nudi ništa drugo osim slušanja, a skoro 70 odsto klijenata su žene.

"Ljudi koji me iznajmljuju uglavnom traže da im pravim društvo sat, dva. Najčešće ih samo slušam " izjavio je tv i novinskim medijima Nišimoto, ističući primer osamdesetogodišnje žene koja ga jednom nedeljno plaća da sa njom prošeta po parku. Tu su još i klijenti kao što su pecaroši koji ga plaćaju da im pravi društvo dok čekaju da ulove ribu, studenti i mnogi drugi.

Nišimoto je oženjen i rekao je da je nekoliko puta razmišljao da prekine sa radom, ali da je shvatio da su mu njegovi klijenti potrebni isto koliko i on njima.

"Nikada ne znam šta će me pitati, što je naravno zastrašujuće, ali je zbog toga i uzbudljivo. Nikada nisam imao problema sa klijentima, a doživeo sam puno emotivnih scena " kaže Nišimoto.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1