Najzanimljiviji sajt Balkana
Tiarn Menzies (19) iz Australije volela je i ponosila sa svojom dugom i bujnom crnom kosom.Tiarn je doživela  strašno životno iskustvo, jedne noći.On se probudila i na svom jastuku našla iščupane pramenove svoje kose!...

"Bilo je kasno uveče kada sam se naglo probudila! Osetila sam bol na glavi. A onda sam pogledala svoje ruke i videla pramenove kose koji su mi umotani oko prstiju!", izjavila je Tiarn.

Ona je isprva mislila da joj kosa otpada, ali nakon nekoliko nedelja shvatila je da u snu sama sebi čupa kosu! "Počela sam da se budim u sred noći i da stalno pronalazim iščupanu kosu u rukama! Ćelava mesta su počela da se pojavljuju na mojoj glavi.", objasnila je svoje problem.

Ona je uporno pokušavala da namesti frizuru tako da se ne vidi da joj fali kosa, a vremenom više nije bilo moguće pokriti ćelava mesta. Nakon par dolazaka kod lekara, Tiarn je dobila dijagnozu.Čudna bolest se zove trikotilomania i ona je ponekad je povezana sa depresijom ili anksioznošću, a glavni simptom je da oboleli od ove bolesti imaju poriv da sami sebi čupaju kosu.
Tiarn Menzies danasTiarn Menzies (19)  morala se ošišati na ćelavo ošišati

Oni koji pate od ovoga najčešće čupaju dlake sa glave, ali neretko i trepavice, obrve, dlake sa nogu i ruku. Tiarn je pre nekoliko godina doživela napad i to je dovelo do depresije, a posle toga i do ovog oboljenja.

Mlada devojka zbog traumatičnog događaja i dalje pije antidepresive, a jedino rešenje koje su doktori mogli da joj ponude je da smisle način preventive kako ne bi mogla da se čupa dok spava. Jedino što je uspela da uradi je da se na kraju ošiša na ćelavo.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala