Najzanimljiviji sajt Balkana


Nedavno je na britanskom BBC-ju emitovan dokumentarac pod nazivom “House of Surrogates”Ovaj dokumentarac  prati život indijki koje se odluce postati surogat majke kako bi zaradile novac.Po nekim procenama....

ovakva vrsta biznisa u Indiji  trenutno je vredna milijardu dolara godišnjeave biznisom

Indijke koje se odluce da se bave biznisom surogat majki za ovaj posao mgu da zarade i do 8.000 dolara, što je za Indijce ogroman novac.

Kada žene majke tj surogat ostanu trudne, smeštaju se u kucu koje mnogi zbog toga zovu “tvornicom beba”.Tako po desetak indijki bude smešteno u istoj sobi,One redovno dobijaju hranu kao i vitamine,dok im zabranjeno im je da imaju seksualne odnose sa suprugom.

Ukoliko zanesu blizance, žene dobijaju po 10.000 dolara, a ukoliko dode do pobacaja u prva tri meseca,tada surogat majke dobijaju 600 dolara. Doktorica Najna Patel,koja je do sada porodila hiljade djece, od neplodnih  parova uzima i do 28.000 dolara.!

"Kritikvili su me i to ce mnogi još raditi jer ovo je, po mnogima, kontroverzna tema.Postoji mnogo optužbi da je ovo samo biznis, prodavanje dece, tvornica dece i sve te fraze koje bole. Ali, ja osecam da baš svaka osoba u ovom društvu koristi drugu osobu"kaže doktorica na optužbe o iskorištavanju siromašnih žena, koje se vecinom javljaju u kliniku da budu surogat majke.

Neke se žene vracaju i nakon što su iznijele prvu surogat trudnocu, a doktorica Patel dopušta da žena maksimalno tri puta bude surogat.

"Te žene rade fizicki posao i za to dobivaju naknadu. Razume se da bez bola nema ni zarade" kaže doktorica.

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala