Najzanimljiviji sajt BalkanaMnogim događajima koje se dese ili će se desiti idaju veoma male verovatnoće gotovo nekada milionske.U životu ponekada se dese tako neke čudne koincidencije....

Za takve neobične i čudne slučajnosti nismo sigurni da li je to zaista slučajnost ili neka "viša sila".

U nastavku vam donosimo par čudnih i znaimljivih koincidencija koje su ostale zabeležene na papiru...

Catherine,Carol,Charles,Claudia i Cecilia od Ralpha kao i Carolyne je petero dece iz američke države Virdžinije koji su se rodili u višegodišnjim razmacima izmeđi 1952 i 1966 svi 20.februara.

5. Decembra 1664 je potonuo atlantski brod pred valonskom obalomU ovom bordu se nalazila 81 osoba ,jedan od njih pod imenom Hugh Williams je preživeo .Tako opet 5.decembra 120 godina posle tone opet brod sa 60 putnika, jedini preživeli se zove Hugh Williams. Istorija se ponavlja 5.decembra 1860 tone još jedan brod sa 25 putnika,opet  jedini preživeli sa borda se  zove Hugh Williams.

U Engleskoj 5.oktobra 1974  u  gradu Worcesteru dolazi do saobraćajnog udesa dva automobila.Oba vozača nisu povređena. Kad su izašli iz vozila predali su jedan drugom vizit karticu.Tada su na njihovo zaprepaštenje videli da se obadvoje zovu Frederik a prezivaju Chance. "Chance" ( engl slučajnost).

1898 je izašao roman "Futility" pisca Morgana Robertsona.U tom romanu je opisano kako se jedan brod u Atlantiku sudara sa jednim ledenim bregom. Pisac ovog romana je izmišljeni brod nazvao "Titan".Na žalost 1912 je baš u tom delu Atlantika jedan stvarni brod udario u jedan ledeni breg: poznati Titanik. I isto se desilo 1939 jednom drugom brodu pod imenom "Titanian".

U "The Narrative of Arthur Gordon Pym" autor Edgar Allan Poe opisuje kako tri mornara koja su doživila brodolom u njihovom očajavanju ubijaju i jedu jednog dečaka iz kabinskog osoblja pod imenom Richard Parker. 50 godina kasnije su tri mornara morali stvarno odgovarati pred sudom jer su postali kanibali - nad jednim dečakom pod imenom Richard Parker.

Kad su u jednoj klinici u nemačkom gradu Wurzburg dve neudate majke istog dana rodile blizance, bile su smeštene u istoj sobi. U toku ragovora se saznalo da su svo četvoro dece od istog oca. Dve majke su tako slučajno saznale za eskapade svoga partnera.

Godine 1911 su tri čoveka u Velikoj Britaniji bila osuđena na srmt zbog ubistva Sir Edmunda Berrya od Greenbury Hilla. Zvali su se: Green, Berry i Hill.

Godine 1998 su tri sestre Karralee, Marranne i Jennifer McBean iz American Forka u državi Juta rodila istog dana bebu. Najstarija Karralee (28) je rodila u 7:18 jednog sina, zatim je sledila 27-godisnja Marrianne, na kraju je rodila 24-godišnja Jennifer koja je u 20:28 rodila ćerku. Verovatnoća za takav dogadjaj je 1:50 miliona.

One nose isto ime, žive u istom gradu i obadve imaju 105 godina. Ali Mary Cartwright i Mary Cartwright iz britanskog Dudleya blizu Birminghama se ipak nikada nisu upoznale. Tek kad je jedan Fotograf obratio pažnju na te dve starije dame i aranzirao im je sastanak.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala