Najzanimljiviji sajt Balkanamisterije
Iako nisu zanimljivosti verujemo da će vas ove misterije koje su desile u prošlosti vama biti jako zanimljive.Nerazjašnjene i bizarne misterije uvek su znale da zagolicaju ljudsku maštu.Za sve ove dole napisane neobične i bizarne misterije nikada nije dato.....

neko naučno objašnjene kako i zašto je do njih došlo.Vama ostavljamo da sami zaključite da li su se zaista dogodile ove stari tj da li su to prave misterije  ili samo plod ljudske mašte ili dobre prevare...

Šanti Devi

Godine 1930, kada je imala samo četiri godine, Šanti Devi iz Nju Delhija rekla je roditeljima da je nekada živela u gradu Mutri, današmji  grad Mathura, da je bila majka troje dece koja je umrla pri porođaju i da je njeno ime bilo Ludgi. Kako je to neprestano ponavljala, roditelji su odlučili istražiti priču. I na njihovo zaprepaštenje, ispostavilo se da postoji Mutra i da je u njemu živela žena po imenu Ludgi, koja je umrla pri porođaju. Tamo su doveli i Šanti, koja je odmah počela pričati tamošnjim dijalektom i prepoznala je svog supruga i decu iz prethodnog života. Čak je dala što je za nepoverovati 24 precizne izjave koje potvrđuju činjenice iz života preminule Ludgi.


Duh Fredija Džeksona

Zastrašujuću fotografiju snimljenu 1919. godine i prvi put objavljenu 1975. godine snimio je sir Viktor Godard, penzionisani oficir britanskih kraljevskih vazdušnih snaga. Na fotografiji pozirala je Godardova eskadra, koja je služila u Prvom svetskom ratu u vojnoj vazdušnoj bazi "HMS Daedalus". Na fotografiji se, osim pilota, pojavljuje i jedno lice "viška" - reč je o mehaničaru koji je dva dana ranije poginuo u avionskoj nesreći, a sahrana je održana na dan nastanka ove fotografije.Neki smatraju da je Džekson,bio nesvestan svoje smrti, odlučio pozirati na toj grupnoj fotografiji.


Most Overtoun

Most Overtoun sagrađen je 1859. godine blizu Miltona, u škotskoj regiji Dumbarton, a postao je poznat po nizu neobjašnjivih događaja. Prvi su zabeleženi pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, kada je primećeno da psi, obično oni sa dugom njuškom, iznenada i neočekivano skaču s mosta u smrt. U nekim slučajevima psi bi preživjeli ovaj 16 metara dug pad, oporavili se, pa ponovno pokušali isto. Uočeno je da su svi psi skočili s iste strane i s istog mesta, što celu stvar čini još tajanstvenijom.

Neki veruju da je ovaj most uklet.Godine 1994. muškarac je svoje dete bacio s mosta tvrdeći da je ono antihrist. Kasnije se isti taj muškarac pokušao ubiti skokom s tog mosta. Neki veruju i da je most Overtoun mesto na kojem se susreću svijet živih i svet umrlih, a ponekad i preklapaju.


Džejms Vorson

Džejms Vorson je 3. septembra 1873. godine prihvatio izazov da u rekordnom roku pretrči 32 kilometra dugu dionicu između Leamingtona i gradića Koventrija. Trenirao je neko vreme, pa je pozvan da predstavi svoje veštine, na što je i pristao dok su ga u kočiji pratila dvojica prijatelja - Barham Vajs i Hamerson Burns, koji je celi događaj zabeležio kamerom. Na pola puta Vorson je odjednom zapeo i pao napred, smogavši snage za samo jedan kratak, ali upečatljiv vrisak. "To je bio najgori mrtvački zvuk koji smo čuli", kazao je Vajs prepričavajući ovaj događaj.

Vorson pri padu nije dotakao tlo, nego je potpuno nestao u vazduhu nakon prodornog vriska i pre nego je uspio dodirnuti tlo. Organizovana je i potraga u kojoj je lokalno stanovništvo pretražilo celo područje u potrazi za Džejmsom, a u potrazi su korišteni i psiPsi su na tom mestu čudno reagovali odnosno na mestu na kojem je Vorson nestao.Vorson nikada više nije viđen.


Đavolji otisci

U noći između 8. i 9. februara 1855. godine, kao i naredne dve ili tri noći, nakon što je napadao sneg, u okrugu Devon u Engleskoj uočene su stope koje su izgledale kao otisci kopita širine od 3,80 do 6,35 centimetara, udaljene međusobno 20 centimetara, koje su se nastavljale preko pašnjaka u dužini od 160 kilometara.Tu ne bi bilo ništa čudno da, sudeći prema stopama, "šetaču" problem nisu predstavljale kuće, reke, bale sena i ostale prepreke, koje je samo prehodao, o čemu svedoče iste te stope pronađene na snežnim krovovima kuća, štala i visokim zidovima koji su mu stajali na putu.

Takođe, stope su vodile do, kroz i iz odvodnih cijevi promjera samo deset centimetara. Organizovana je i potraga za "šetačem", u okviru koje je pretraženo celo područje, no nije pronađen. Zanimljivo je i da je nedavno to jeste 12. marta 2009. godine duž Devona osvanule stope poput onih iz 1855. godine.


Felisija Feliks-Mentor

Felisija Feliks-Mentor umrla je 1907. godine u 29. godini, nakon iznenadne bolesti, one za koju Haićani vjeruju da osobu pretvara u zombija. Godine 1936. pronađena je žena koja je "bauljala" ulicama sve dok nije našla put do farme za koju je tvrdila da je pripadala njenom ocu. Vlasnici farme ženu su prepoznali kao Felisiju Feliks-Mentor,ona se pojavila 29 godina nakon svoje smrti svi su bili uvereni da je mrtva, a da je to zaista ona potvrdio je i njen suprug.
Zbog lošeg zdravstvenog stanja smeštena je u bolnicu, a doktori koji su se bavili ovim slučajem njeno su ponašanje opisali ovako: "Njeni povremeni ispadi smeha bili su lišeni emocija, a vrlo je često govorila o sebi u prvom ili trećem licu. Izgubila je osećaj za vreme i bila je prilično ravnodušna prema svijetu oko sebe."


SS Ourang Medan

U februaru 1948. godine poslat je SOS poziv koji je primilo nekoliko brodova u blizini Indonezije, a koji je došao s holandskog teretnjaka "SS Ourang Medan". Poruka od koje su se mnogi ježili glasila je: "Svi oficiri, uključujući i kapetana, su mrtvi. Moguće je da je cela posada mrtva." Nakon ove poruke uslijedilo je neuhvatljiv Morzeov kod, a potom i posljednja jeziva poruka: "Umirem!"

Kad je do teretnjaka stigao prvi spasilački brod, s "Ourang Medana" niko se nije javljao. Ono što je spasilačka ekipa zatekla pri ukrcavanju na brod bilo je jezivo. Kompletna posada broda bila je mrtva, oči su im bile otvorene, lica okrenuta prema suncu, ruke raširene, a na licima izraz užasa. Na telima su bile vidljive povrede. Kad je spasilačka ekipa došla, osetila je jezu iako je temperatura bila 43 stepena u plusu. Odlučili su odvući brod do prve luke, ali pre nego što su uspeli izvesti tu akciju, na brodu je izbio požar. Spasilačka ekipa jedva je uspela pobjeći s broda i prerezati konopac kojim su brodovi bili povezani prije nego je "Ourang Medan" eksplodirao i potonuo. Tačna sudbina posade broda, kao i uzroci njihove smrti ostali su do dan danas misterija.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala