Najzanimljiviji sajt Balkana


Jedini i prvi hostel avion na svetu nalazi se u avionu Boing 747-200 Jumbo Jet.Ovaj neobični hostel nalazi se na pisti na aerodromu Arlanda u Štokholmu u Švedskoj.Na neobičnu i zanimljivu ideju došao je švedski preduzetnik iz Upsale, Oskar Dios,inače ovaj avion bi završio na otpadu,da ga on pretvorrio u Džambo hostel.....


Rad na ovom projektu trajao je gotovo dve godine.Hostel Jumbo  ima 25 soba, sa ukupno 85 ležaja. Takođe, avion hostel  ima salon i kafić, londž kafe.Sobe su dosta male, ali udobne ,najeftinije sobe imaju po tri ležaja.Iako gosti nemaju sopstvena kupatila (9 zajedničkih sa tuševima),odnosno samo apartmani u Jumbo hostelu imaju wc.Sobe imaju  WiFi pristup i flat televizore na kojima se mogu pratiti i informacije o dolascima i odlascima aviona

Svaka soba je bela i ima po 4 do 5 prozora (što daje dovoljno svetlosti), a originalni pregradci za odlaganje stvari, koji su nekada stajali iznad putničkih sedišta, podsećaju da se ipak radi o avionu.

 Zaljubljeni parovi se mogu opredeliti za dvokrevetni deluxe apartman sa sopstvenim kupatilom.Soba je smeštena u pilotskoj kabini i pruža panoramski pogled na pistu i širi krajolik.


U kafe restoranu hostela služi se doručak i lagani obroci tokom čitavog dana.Takođe gosti mogu da  popiju kafu i prošetaju levim krilom aviona, ojačanim i pretvorenim u svojevrsnu "osmatračnicu“ sa najboljim pogledom na pistu i  sam aerodrom.

 Blizina aerodroma je dodatna prednost za putnike koji žele da se odmore u Jumbo Hostelu između dva leta, a nisu spremni da plate visoku cenu smeštaja.Cena najeftinije sobe( sa tri ležaja) je 40€  dok normalne sobe za jednu noć koštaju oko 120 evra dok cena apartmana se kreće oko 295 evra.

Dodaj komentar


Mobi aplikacija Zanimljivosti Dana

Preuzmite našu mobilnu
android aplikaciju 
DOWN

Najnoviji naslovi

Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


banner2baner1

© 2011-2018 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala