Najzanimljiviji sajt Balkana

indijka visoka 2,4 metra
Indijki Siddiqa Parveen (26) iz Severnog Bengala dokori su uspeli da izvade tumor iz glave koji je uzrokovao gigantizam! Tumor kod nesrećne indijke je bio na hipofizi zbog čega je proizvodila previše hormona za rast!...


Siddiqa otputovala je 1600 kilometara do Delhija na operaciju koja joj je konačno zaustavila rast i spasila život.Jer njena je visni iznosila neverovatnih 2,4 metra visine.Te se tako morala podvrći operaciji jer joj je kičma bila na rubu pucanja, a skoro je i oslepela.Tako da godinama se nije mogla ispraviti.Stanje je postalo kritično te su je morali poslati na hitnu operaciju.

Operisao ju je neurohirurg dr.  Ashis Suri na Indijskom institutu za medicinsku nauku.
 

"Izvadili smo tumor kroz nos. Tokom operacije izgubila je puno krvi jer je tumor vaskularan. Ali, sada je dobro", izjavio je engleskim novinskim medijima  dr. Suri. Saddiqa iz Indije.

Da napomenomo i to da je Siddiqa Parveen upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najviša žena na svetu.Za ovu operaciju koju su izveli indijski dokotori su morali da improviziju jer indijka od 2. 4 metera visne  nije mogla da stane na operacijski sto.

Te su tako i bolnički instrumenti bili prilagođeni toliko velikoj osobi koa što je ona. Iako je operacija bila uspešna, to je samo početak oporavka.  Osim fizičkih problema, Siddiqa se mora naučiti nositi sa svetom jer je većinu života provela izolovana u svom selu. Osim s roditeljima, komunicirala je samo sa svojom učiteljicom.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1