Najzanimljiviji sajt BalkanaMeri En Franko izgubila vid u nesreći a druga joj ga vatila

Meri En Franko sa Floride je nakon saobraćajne nesreće izgubila vid, a godinama kasnije je posle novog nesrećnog slučaja ponovo progledala...

 

Amerikanka Meri En Franko je povredila kičmu u udesu 1995. godine i odmah oslepela. Više od 21 godine je bila slepa, a onda je u aprilu ove godine ponovo povredila kičmu. Pala je u svojoj kući i povredila vrat, pa je hitno operisana.

Međutim, kada se probudila nakon operacije, otvorila je oči i shvatila da joj se vid vratio.! Kroz prozor sam videla drveće. Mogla sam da vidim kuće i razne stvari!", rekla je Franko.

Zanimljivo je i to da je ona bila daltonista pre nego što je oslepela, a sada nakon druge operacije može da vidi sve boje. Neurohirurg koji ju je operisao kaže da on za sada nije siguran kako se to desilo, ali da ima jednu teoriju.

"Vid gospođe Franko se oštetio u udesu pre 20 godina i to je mogao biti rezultat uvrtanja arterije, a sada kad smo je operisali verovatno smo je neznajući, ispravili i ponovo uspostavili protok krvi i tako joj vratili vid", kaže doktor Džon Afšar.

"Sunce viri kroz drveće. Oh Bože, tako je lepo videti", rekla je Franko. Ona ima sedmoro unučadi i dvoje praunuka koje je grlila ali nikada pre nije mogla da vidi.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala