Najzanimljiviji sajt Balkana

Britanac Ros Edžli  istrčao je maraton vukući auto

Svima je poznato da je maraton je jedna od najtežih sportskih disciplina. Ali Britanac Ros Edžli (27) iz Češira odlučio je da maraton dobije još više "na težini" tako što će vući automobil marke Mini od 1,4 tone.!

Čitavih 42 kilometra i 196 metara Ros je prešao trčeći skoro pun dan a za sobom vukući automobil na auto stazi Sliverstone. Treba napomenuti i da je dobar deo puta prešao po kiši i mraku,ponekad i u potpunoj agoniji.

 Za ovaj "maraton sa automobilom" bilo mu je potrebno 19 sati 36 minuta i 43 sekunde da pređe svim 42 kilometra!

Ros ovo naziva „Najjačim svetskim maratonom“, a razlog zbog kog je trčao bio je da privuče donacije i sredstva za četiri humanitarne organizacije koje su pomogle njemu bliskim ljudima dijagnostikovanim teškim oboljenjima.Kao bivši međunarodni atleta, plivač i vaterpolista, Ros je znao da je za njegov uspeh krucijalno da do savršenstva pripremi svoje telo, što ishranom što vežbanjem

Britanac je trenirao 14 sati dnevno, a zamolio je bivše strongmene Džefa Kejpsa i Endija Boltona i atletu Linforda Kristija da mu budu treneri.

Osim napornih vežbi, Ros je u sebe dnevno ubacivao 6.000 kalorija, unoseći u sebe, osim dosta proteina, i velike količine masti, jer je morao da spremi dovoljno goriva koje će njegovo telo da potroši tokom 42 kilometra dugačkog poduhvata.
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1