Najzanimljiviji sajt Balkana


Sanmay Ved bio vlasnik gogolea na 1 minut
Skoro nezamislivo velika svetska internet komapnija Google odnosno internet domen Google.com je dobio novog vlasnika (naravno na par minuta). Sreća nasmešila u utorak 29.septembra Senmaju Vedu bivšem radniku kompanije "Google". Senmay Ved je uspešno kupio najposećeniji web-sajt na svetu i na internetu po ceni od 12 dolara !...

Inače za one koji ne znaju toliko otprilike i normalno registrovanje domena bilo kojeg web sajta. Uz napomen da svako ko je ikada pokušao da kupi (domen) ime web sajta upoznat je sa time koliko je teško naći dobar domen .com .net.org. itd..

A sve se desilo tako što je Ved je primio mejl od dve automatizovane "Google" adrese, koje su, kako kaže, dalja indikacija da je on uspeo u svojoj kupovini. Sanmay je rekao je da je ranije koristio „Google domene“ da bi kupio i registrovao imena za veb-sajtove, ali da nije nikada primio mejl od adresa koje je kupio.

kupljen google domen dokaz Sayman Ved

Odmah po kovini domena kako kaže Ved ažurirani su mu i tzv. webmaster toolsi pa je uskoro počeo dobijati pregršt poruka s privatnim i vrlo osetljivim informacijama koje bi trebale biti poznate isključivo administratorima komapnije Google.

"Bilo je jasno - dodeljeno mi je vlasništvo nad domenom "Google.com". Narudžba i kupovina bile su uspešne. Najstrašnije je to da sam imao pristup administraciji komapnije Google na celu 1 minutu. Sada barem mogu reći da sam čovek koji je na minutu bio vlasnik velikog Googlea', napisao je Sanmay.

Na kraju njegovo posedovanje adrese Google.com, je ubrzo otkazano

"Google" je očigledno bio u stanju da brzo i uspešno povrati svoju adresu Google.com jer, jer naravno,samo kompanija Google zakonski može da poseduje Google domen.

Nejasno je upravo to što je Vedova kupovina uopšte bila moguća i on je rekao za svetski poznati CNET da kompanije "Google" istražuje ovaj opasan prospust jer da je neko drugi kupio domen sigurno bi ga google morao papreno platiti  ili sudski tražiti nazad

U komapniji "Google" nisu hteli i odbili su komentarišu ovu zanimljiv priču vezanu za domen .com domen Googla.
Zbog novonastale situacije u svetu sa Koronom, smanjene su vesti o zanimljivostima na svetskim portalima , pa tako i na našem sajtu .Veoma teško doći do nekih novih dnevnih zanimljivosti Hvala na razumevanju.Hvala što nas čitate i podržavate naš sajt
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1