Najzanimljiviji sajt BalkanaU malom gradiću Winters u Kaliforniji amerikanac  Newt Wallace (93) od 1947 godine svaki dan prepešači istu turu.Naravno odmah ćemo vam objasniti da ovaj vitalni starac ne šeta, već radi (aktivno i redovno) kao raznosač lokalnih novina "Winters Express"...


Newt Wallace je sa ovim svojim poslom,koji još obavlja redovno preko 80 godina, postao najstarija osoba na svetu koja raznosi novine,odnosno novi Ginisov rekorder za najstarijeg raznosača novina!


Valas je punih osam meseci stariji od trenutnog Ginisovog svetskog rekordera,Ted Ingram koji isto obavlja posao raznosača novina .Valas je počeo ovim poslom da se bavi dok je još bio dete( maloletna osoba) u vreme kada su štampana izdanja - novine bile obavezni deo svakog doma i izvor najvažnijih vesti.

Valas je svakodnevno i strpljivo donosio po kiši i po snegu,svojim komšijama kao i stanovnicima gradića Wintera novine kako smo rekli preko 80 godina.! Povodom dobijanja titule najstarijeg raznosača novina na svetu Wallace je izjavio:

"Ja ne lovim i ne igram golf, ali volim dostavljam novine.Raznoseći novine je tako dođem i vidim,popričam sa ljudima koje poznajem." dodao je na kraju Newt.

Takođe Ginisova knjiga svetskih rekorda je proglasila Tomasa Stoddarda(rođ. 1912) za osobu koja je najduže radila za jednu firmu punih 80 godina.Tomas  je počeo da radi u kompaniji Speakman koja se nalazi u Vilmington,Delaveru,SAD,16. februara 1928, kao poštanski dečak sve do odlaska u penziju 2008, kada je postao član Upravnog odbora

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1