Najzanimljiviji sajt Balkana
Nicolas Berggruen(50) francusko-nemački bogataš.Nedavno je kupio poznat Burger King za sumu od  881 milon funti.Rekli bi smo za jednog bogataša ništa čudno ili zanimljivo.Ali postoji nešto što Nikolasa izdvaja od drugih multi-milijardera....

a to je da on ne posjeduje kuću ni automobil,čak nema ni ručni sat ,mogli bi smo reći da sve što ima nosi u papirnoj kesi.

Luksuzna imovina kako Nikolas tvrdi ga uopšte ne privlači jedino kaže da su dela ta koja imaju u životu pravu vrednost.Bogatstvo Nicolas Berggruena  se procenjuje na gotovo 1,8 milijardi evra.Nikolas je prodao svoj luksuzni njujorški stan i privatno ostrvo ovoga se rešio pre skoro 12 godina i otada putuje svetom.Kada putuje svetom u potrazi za razvijanjem svog biznisa ,odseda u luksuznim hotelima,a za mesec dana zna mu se desiti da promeni i po 14 gradova.

"Ne privlači me pokazivati ljudima koliko vredim preko stvari koje imam.Sve što posjedujem je trenutno,jer mali  smo period na zemlji svi. Naša su dela ono što se računa .To je prava vrijednost.Nisam vezan za materijalno" izjavio je medijima Nikolas


Inače Berggruen potiče iz bogate porodice a rođen je u Parizu 1961. godine.Ka mlad bio je isključen iz internata u Švacarskoj zbog neposušnosti,uspeo je da završi fakultet za finansije u New Yorku.A1988. gopdine počeo je graditi poslovno carstvo osnivanjem fonda za investicije da bi potom osnovao  i Berggruen Holdings,firmu koja je kupovala delove velikih firmi širom svijeta.Jedna od takvih njegovih invesitcija je i nemački prodajni lanac Karstadt koji je kupio za 40 miliona funti.

Nikad nije otkrio prave razloge,za ovakav svoj sadašnji život bogataša beskućnika ali 2000. godine doživeo je neku vrstu prosvetlenja što ga je nateralo da podeli veći deo svoje imovine.

Svoje milone funti Nikolas troši na kupovinu umetničkih dela poput Andyja Warhola i Damiena Hirsta ,da bi ih zatim poklanjao muzejima. Prošle je godine potrošio 12 miliona funti na kampanju da bi se spasila Kalifornija iz dugova.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala