Najzanimljiviji sajt Balkana
Ne, nije greška u pisanju ...Hana al-Zanin i njen suprug Tamer iz Tel Aviva nisu se videli skoro sedam godina, ali taj mladi palestinski par dobiće bebu!Beba ovog čudno spijenog para će se roditi u januaru mesecu iduće godine...


Beba je dečak i zvaće se Hasan. Ovo je rezultat medicinske nauke kombinovane sa staromodnim izvrdavanjem. Beba je začeta Tamerovom spermom i to verovali ili ne prokrijumčarenom iz izraelskog zatvora!Njegova sperma je preko dobro čuvanog vojnog punkta u Gazu je stigla na klinicu u Gazi i tu je oplođenaHanina jajna ćelija i embrion te je transplantiran u njen uterus.

Hasan će biti prva "zatvorska beba" rođena u Gazi, a na Zapadnoj obali su već rođene najmanje tri takve bebe, kao rezultat krijumčarenja sperme. Palestinci su u ovoj pomalo čudnoj stvari postali eksperti pod pritiskom žena koje žele da rode i lekara voljnih da savetuju kako da se sperma transportuje i da obezbedi oplođenje po sniženoj ceni.

Na stoine surpuga zatvorenika uključujući njih nekoliko u Gazi su trudne. Doktor Abdul Karim al Hindavi koji je školivan u Rusiji je nadgledao začeće Hanine i Tamerove bebe.

"Ona je kao svaka druga žena koja želi da ostane trudna. Jedina teškoća je bila nabaviti spremnu. Bilo je potrebno šest sati da stigne.Dali smo prodici savet kako da je spakuju.Najbolji je način u plastiku ili bočicu i da se nosi između grudi, gde je toplo i tanno. Onda je zamrznemo čim stigne," objasnio je on.

Hana Zanin i roditelji njenog supruga obelodanili su malo detalja o tome kako je sperma  njenog supruga  prošla kontrolu u izaelskim zatvorima. Pretpostavlja se da je bila umešana još jedna porodica i da je sperma bila upakovana tako da izgleda kao nešto što se može uneti u prostoriju gde se primaju posetioci.Hana je potražila pomoć na klinici Al-Basma kada je čula da je zatvorska beba rođena na Zapadnoj obali.

Njoj je bilo zabranjeno da posećuje supruga otkako je osuđen zbog članstva u Islamskom džihadu samo nekoliko meseci  nakon što su se venčali 2006. Hana je sa njim razovarala preko telefona i kaže da Tamer bio iznenađen kada mu je to predložila, iako je čuo nešto načuo o krijumčarenju sperme.

"On je hteo da pita mene ali je mislio da će se ljudi čuditi kako da sam trudna kad mi je suprug u zatvoru.Tako da kada sam ga ja pitala, odmah je pristao", rekla je Hana u svom domu u Beit Hanunu.Kada je zatrudnela  pozvala je supruga da mu saopšti radosnu vest.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala