Najzanimljiviji sajt Balkana



Parfem što se više znojite lepše mirišite
Naučnici sa Kraljičinog Univerziteta u Belfastu razvili su zanimljiv i neobičan parfem koji omogućuje da osoba bolje miriše što se više znoji.!....

Antiperspiranti smanjuju znojenje, dezodoransi prikrivaju neugodne mirise povezane sa znojenjem.

Ali ovaj novi  neobični izum - novi parfem koji su razvili naučnici iz Belfasta koristi se znojem u svoju korist otpuštajući ugodne mirise kad dođe u kontakt s vlagom tj znojem

Prosto rečeno, što se više znojite, vi bolje mirišete."Parfimirana ionska tekućina oslobađa miris kad dođe u kontakt s vodom i tako omogućuje da se više mirisa otpusti na koži", kaže se u saopštenju Univerzetske labaratorije QUILL.

Uz to, novi parfem i uklanja neugodne mirisne. Kraljičin Univerzitet navodi da s jednim proizvođačem parfema već sarađuje na praktičnoj primeni novog proizvoda, a kaoautor istraživanja dr. Nimal Gunaratne kaže da novi parfem ima "veliki komercijalni potencijal".

"Ovo je uzbudljivo jer se iskorištava važno novo otkriće otpuštanja tvari u kontrolisanim uslovima

Uz to što ima veliki komercijalni potencijal, može se upotrebiti i u parfimiranim i kozmetičkim kremama, ali i u drugim naučnim istraživanjima koja se bave sporim otpuštanjem određenih tvari", izjavio je na kraju je Gunaratne.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar



Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala