Najzanimljiviji sajt Balkananajbrza voznja na dva tocka

U Finskoj,u gradu Nokia, je postavljen je novi Ginisov i svetski rekord za najbržu vožnju automobila na dva točka! Novi svetski rekord je postavljen kada je....

razvojni proizvod "Nokian Tyres", sa Vianor profesionalnom trkačkom posadom uz poznatog vozača Vesa Kivimakija uduržili svoje snage

Novi svetski rekord za najbržu vožnju automobila na dva točka iznosi 186,269 km/h! Obaranje ovog rekorda je izvedeno na 2 kilometra dugoj, 50 metara širokoj aerodromskoj Sejnejoki pisti.

Gume na ovom automobilu koji je služio za obaranje Ginisovog rekorda u najbržoj vožnji na dva točka su bile ojačane sa "Nokian Tyres Aramid Sidewall" tehnologijom (pregradama u gumama) koje stvaraju otpornost na habanje i posekotine.

Prethodni Ginisov rekord držao je Göran Eliason koji je ovaj rekord psotavio davne 1997. godine,tada je vozio automobil na dva točka pri brzini od 181.25 kilometra na sat!

Ujedno podsećamo vas da Ginisov svetski rekord za najdužu vožnju na dva točka postavio je Graham John Martin ( iz Južne Afrike), koji je prešao razdaljinu od 320.1 km na dva točka.

Rekord je postavio vozeći Yamahu XS 1100 s prikolicom na Gerotek Test Stazi u Pretoriji 21. avgusta davne 1988. godine.

Pogledajte video kako je izgledalo obaranje svetskog rekorda, u najbržoj vožnji automobila na dva točka:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala