Najzanimljiviji sajt Balkana

pepeo soljica kafa

Džastinova kompanija Chronicle Cremation Design po željama onih čiji su bližnji preminuli pepela od kremirane osobe pretvaraju u keramički predmet poput nakita šoljica za kafu ili keramičkih vaza...Pepeo pokojnika se prikupi i pretvori u sitni prah u koji se dodaje glina i drugi materijali. Pepeo u glazuri stvara sjaj kojim se predmeti oblažu. Potom se sav materijal glina,pepep i sotali amterijal zagreje u peći na 1.300 stepeni.


Cene se kreću između 190 dolara za pravljenje nakita, pa sve do 649 dolara za izradu keramičke vaze od pepela. Ostali predmeti koje se prave od pepela su svećnjaci, šolje za kafu, pa čak i urne.

Od pepela je moguće napraviti i više predmeta tako da bi nekoliko bližnjih dobilo po "deo" preminule osobe u vidu nekog od kreamčkih predmeta izrađen od pepela voljene osobe.

Nije neuobičajeno pepeo od uginuli životinja pretvarati u keramičke predmete, tako je jedna klijentica ove kompanije izrazila je želju da pepeo preminule sestre pretvori u šoljicu za kafu.

"Jedva čekam da ponovo pijem kafu sa svojom sestrom svako jutro. Mnogo mi nedostaje", rekla je.

"Stvaramo funkcionalne predmete koji izgledaju dobro i u koje su utkane neverovatne priče. Spomenici traju vekovima, ali ljudi koji dolaze da im se napravi predmet od ostataka voljene osobe žele nešto što će biti uz njih." kaže Crow

I dodaje:"Umesto da gledate fotografiju te osobe ili čuvate urnu sa pepelom, mi omogućujemo neposrednu interakciju sa uspomenama. Toplota svećnjaka ili ispijanje kafe u ovom slučaju dobija sasvim drugu dimenziju sećanja", kazao je na kraju intevjua Crow.Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1