Najzanimljiviji sajt Balkanaostrvo od smeća
Rišaru Sovi (61) iz Velike Britanije trebalo je punih sedam godina da bi sagradio svoje plutajuće ostrvo od 150.000 flaša ili bolje rečeno smeća koje zove Džojgzi, a koje se nalazi nedaleko od Kankuna (Meksiko)....

Umetnik iz grada Midlboroua ,svoj san je ostavrio i jedino što mu je nedostajalo bila je osoba s kojom bi podelio idiličan život na svom ostrvu od 150.000 flaša.

Sreća mu se osmehnula prošle godine, kada je na internetu upoznao Džodi Bolin (47) iz Tenesija.
"Oduvek sam voleo svoj život na ostrvu i uživao sam kada bi mi se ukazala prilika da ga pokažem drugima. Ali mnogo je lepše sada kada imam dragu osobu s kojom mogu da podelim život u svom utočištu",Izjavio je Rišar

Ovo ostrvo od starih flaša leži na 30 metara od obale i leži na plastičnim bocama napunjenih vazduhom, daskama i pesku a mostićem  je povezan  sa kopnom. Kuća je  na tri nivoa ima dve spavaće sobe, kuhinju, tekuću vodu, struju i povezana je na internet. Okružen je palmama, mangrovima i drvećem koje rađa razne vrste voća.

Rišar gaji na svom ostrvu od reckliranog materijala začinsko bilje i druge jestive biljke koje je ovde zasadio. “Moj plan je da postanem potpuno nezavisan. Vegetarijanac sam i na ostrvu gajim razne biljke, kojima se hranim, ali kada poželim raznovrsniju ishranu, odvezem se biciklom do obližnje prodavnice”, kaže ovaj neobični umetnik.

Rišar je od plastičnih flaša napravio i brodić, struju ostrvu daju solarne ploče.Kako je Rišar odličan stolar on se pobrinuo da kuća bude stabilna i bezbedna.

"Ostrvo od flaša se ljuljuška na vodi, pa vam se čini kao da ste u naručju voljene osobe kada legnete da spavate", kaže Džodi i dodaje da sad on i njegova izabranica uživaju u šetnji po jutarnjem suncu, ceđenim sokovima i svežoj kafi. Nju je, inače, oduvek privlačila arhitektura od recikliranih materijala i veoma voli Meksiko.

 ljudi obično pomisle da se na mom ostrvu od recikliranog materijala - flaša, živi lagodno, istina je da njegovo održavanje zahteva naporan fizički rad. Džojgzi je treći Rišarov raj od boca, prethodna dva su uništili uragani. Uprkos nedaćama koje su ga zadesile, on nije odustao od svog sna. Sada živi od svoje muzike i umetnosti i pokazuje turistima svoj privatni raj u zamenu za dobrovoljne priloge.
 

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala