Najzanimljiviji sajt Balkana


zanimljiva odeća tri u jedan šator jakna i vreća za spavanje

Studenti sa Kraljevskog umetničkog koledža u Londonu su napravili zanimljiv odevni predmet "tri u jedan" Oni veruju da njihov proizvod "odeće tri u jedan" nudi humanitarnim agencijama jeftino ali i dobro rešenje za pomoć novopridošlim izbeglicama u Evropi.

Ovaj inovantni odevni predmet se veoma brzo transformiše od jakne, u vreću za spavanje i u šator. Kreatori žele da njihov pronalazak bude podeljen izbeglicama koje stižu u Evropu.

Odevni predmet je napravljen od tiveka, materijala koji je čvrst i trajan, teško se cepa i vodootporan je. Kada se transformiše u šator ili vreću za spavanje unutra se održava temperatura tela, i to zahvaljujući materijalu, milaru, kažu britanski dizajneri.


"Poslala sam pismo studentima da razmisle o tome kako se odevni predmet može pretvoriti u sklonište za period od tri nedelje koliko izbeglice prosečno provode od dolaska u Evropsku uniju do centara za prihvat. Ideja mi je bila da korišćeni materijal bude održiv, dostupan, jednostavan za pravljenje i za masovnu proizvodnju. Taj odevni predmet mogao bi se brzo distribuirati preko različitih agencija", kaže dr Harijet Heris koja je vođa ovog zanimljivog dizajnerskog (modnog) projekta.

odeca tri u jedan može se pretvoriti u šator
Studentkinja En Sofi Gi kaže da su kontaktirali i sa Lekarima bez granica.
"Ta agencija pomaže ljudima na licu mesta. Prvo na šta smo mislili jeste da izbeglice imaju gotovo celu kuću kod sebe, da je ona nosiva i da u nju stanu lične stvari i imovina", kaže En Sofi Gi.

Dizajn odevnog predmeta je inspirisan po sistemu origamija. Potreban je po minut da se svaka od te tri stvari napravi. Dok na primer sam šator i ima mesta za jednu odraslu osobu i nekoliko dece. Kada je reč o jakni, u džepovima se može smestiti dokumentacija, mobilni telefoni, lične stvari izjavila je dizajner Harijet Heris.

Završni prototip ovog zanimljivog odevnog predmeta " tri u jedan" se trenutno pravi u Kini, a cilj je da se odevni predmet testira na terenu početkom leta 2016.godine.

Na kraju pogledajte kako to izgleda u ovom njihovom promo videu kada se jakna pretvori u šator ili veću za spavanje:

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1