Najzanimljiviji sajt Balkanakobara glava
Verovatno ovo je jedna od najbizarnijih smti koje možda ste pročitali u zadnjih par meseci a i godina!.Nadasve neobična i krajnje čudna smrt  desila se poznatom kuvaru Peng Fanu...

dok je pripremao slavno jelo koje se poslednjih godina retko priprema u azijskim domovima....
Fanu je pripremu specijaliteta započeo uobičajeno - kobri je jednostavno odsekao glavu. Ali, kada je posle 20 minuta rešio da je baci u kantu za smeće ona ga je ugrizla i ispustila svoj jak otrov. Iz policije su saopštili da je Peng preminuo pre nego što je stigao u bolnicu gde bi mu verovatno spasli život ubrizgavanjem protivotrova.

Stručnjak Jang Hong-Čang, koji se 40 godina bavio proučavanjem zmija, rekao je kako svi reptili mogu da funkcionišu do sat vremena nakon što izgube deo tela, ili čak, kao u ovom slučaju, celo telo.

"Sasvim je moguće da je glava još funkcionisala i da je ugrizla kuvara za ruku. Iako je zmija bila mrtva, refleksi su još radili. To znači da zmije mogu da ugrizu i ubrizgaju otrov čak i nakon što im se odseče glava", objasnio je Hong-Čang.

"Radi se o veoma neobičnom slučaju. To je bila nesreća i nema šta više tu da se doda", rekao je portparol policije.

Otrov koji ispuštaju kobre izaziva gušenje i paralizu, a ako dospe samo u oči osoba odmah oslepi. Upravo zato, rukovanje ovim opasnim reptilima ne savetuje se neiskusnim pojedincima.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala