Najzanimljiviji sajt Balkana
Mumificirane izdužene ogromne lobanje koje su pronadjene u Peruu konačno bi možda mogle dokazati postojanje vanzemaljaca,neke druge čovekolike vrste ili ne?.Čudne ogromne lobanje skoro od 50cm veličine tela zapanjile su antropologe koji su vršili neka iskopavanja u Peruu.

Ovo je samo  jedan od dva seta(slike) ostataka lobanja pronađenih u gradu Andahuailillas u južnoj pokrajini Kuispicanchi.

Skelete ovih lobanja otkrio je Renato Davila Rikelme, koji radi za privatni Ritos Andinos muzej u Kusko gradu.On je izjavio da su očne šupljine daleko veće nego ko što su kod  ljudske vrste.

Na lobanji postoji meko mesto -koje se zove Fontanelle što je karakteristika dece u prvoj godini života,ali lobanja što je čudno ima dva velika kutnjaka,kojise mogu naći samo kod starijih ljudi.

Davila Rikelme je rekao da su tri antropologa, iz Španije i Rusije,stigla u muzej prošle nedelje da ispitaju ogromnu misterioznu lobanju  i složoili su se u jednom "da nije ljudsko biće” i da će sprovesti dalja istraživanja.

On je dodao:"Iako je ovo bila površna procena,očigledno je da njene osobine ne odgovaraju bilo koje etničkoj grupi u svetu." Na kraju će se ispitati pomoću DNA da bi se pokušala rešiti misterija ovih ogormnih lobanja
Druga mumija je nepotpuna i  veličine je samo 30cm .Ona nema lice i  cela mumija je smotana u položaj fetusa.

Možda neko alternativno objašnjenje za ovo bizarno otkriće je da je lobanja bila veštački deformisana kao deo plemenskih rituala.Praksa izduženja lobanje  kod nekih plemena značila je pripadnost grupi ili društveni status a datira još od pre 9.000 godina.U raznim plemenskim kulturama širom sveta (kao što su Maje,starosedelaca Australije Aboridžina).Da bi se postigao željeni oblik, glava je bila umotana i fiksirana krpom.
Za sada ove ogromne  ogromne lobanje iz Perua ostaju misterija dok se dobro ne prouče..

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentar


Pratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala