Najzanimljiviji sajt Balkana

3D olovka LIX 3D
Nakon 3D štampača nije se dugo čekalo na pojavu još jedne 3D olovke .Ova olovka korisnicima omogućava da pišu i crtaju po vazduhu topljenjem plastike,odnosno prave trodimenzionalne modele po svojoj zamisli...

Pritiskom na dugme za samo nekoliko sekundi mogu nastati najrazličitiji objektiod tanke plastike.


Kompanija “Lix”, koja je osmislila ovu olovku, trenutno prikuplja novac preko “Kickstarter-a” kako bi se njihov proizvod uskoro našao na tržištu.Iako ovo nije prva olovka koja pravi 3D objekte, ali je najmanja do sada napravljena.Prva je 3D olovka koja zaista oblikom i veličinom podseća na običnu olovku.

Olovka LIX 3D funkcioniše po sličnom principu kao i 3D printeri.Ona zagreva obojenu plastiku na 150 stepeni celzijusa i brzo je topi i tako omogućava pravljenje čvrstih struktura koje mogu same da stoje.Istopljena plastika izlazi kroz otvor i pri izlaganju vazduhu brzo se stvrdnjava.Radi na struju i može se prikačiti na kompjuter preko standardnih USB kablova.

LIX 3D olovka je teška 34,9 grama, dugačka je 16,3 centimetra i ima 1,4 centimetara u obimu.Napravljena je od aluminijuma.Trebalo bi da se nađe u prodaji u septembru ove 2014.godine , u crnoj ili sivoj boji, po ceni od 139,95 dolara.

Na kraju da kažemo da ovo nije prva olovka koja "crta" 3D modele prošle 2013. godine je napravljena  olovka "3Doodler" koja pravi 3D modele po vašoj žeji .A vi u nastavku pogledajte kako crta 3D modele ova nova olovka LIX 3D....
Dodaj komentar
Pročitajte još zanimljivosti...

3 najnovija naslova


Pratite nas na....
Twitter icon1
Pridružite nam se i na Fejsbuku...

GM IZRADA SAJTA BANERbaner1