Najzanimljiviji sajt BalkanaIlustracija :video igre LOL i DOTA2
Ako ste uspešni u igranju multiplayer video igrica, to može biti znak da ste inteligentni i uspešni u svemu drugom, pokazuje najnovije istraživanje sa Univerziteta u Jorku...

Gejmeri (igrači) u dve najomiljenije video-igre: LoL ("Liga legendi" i "Defence of the Ancients" ili skraćeno DOTA 2 bili su najbolji i u testovima inteligencije, što navodi na zaključak da video-igre razvijaju inteligenciju.

Obe igre objedinjuju strateško razmišljenje i brze reakcije, pa uspeh u igranju može biti nagrada za određeni način razmišljanja, ali one isto tako mogu da doprinesu razvijanju takvog načina razmišljanja.

Studija objavljena u časopisu "Public Library of Science ONE", a u kojoj su naučnici poredili umeće u igranju igrica i koeficijent inteligencije učesnika to jasno potvrđuje. Što su ljudi bili bolji u igri, to su imali bolji rezultat na testu inteligencije.


"Naše istraživanje navodi na zaključak da rezultati u video-igrama kao što su LoL i DOTA 2, mogu biti merilo inteligencije" kaže profesor Aleks Vejd sa Univerziteta u Jorku, koji dodaje da su ranija istraživanja pokazala da su i strateške igre poput šaha dobri pokazatelji inteligencije.

Nova studija je takođe pokazala da kod igrica u kojima igrači posmatraju akciju očima likova koje kontrolišu, tzv. pucačke igre iz prvog lica, ne postoji veza sa kvocijentom inteligencije.

Za razliku od pucačkih igara iz prvog lica, gde su prioriteti brzina i preciznost, multiplejer onlajn borbene arene više se oslanjaju na pamćenje i sposobnost za strateško odlučivanje.

Pročitajte još zanimljivosti...

Dodaj komentarPratite nas na....  
Twitter icon1

Pridružite nam se i na Fejsbuku...


Najnoviji naslovi

banner2baner1

© 2011-2019 Zanimljivosti dana. Sva prava zadržana
Ako kopirate članak s našeg sajta
MOLIMO VAS NAVEDITE IZVOR VESTI. Hvala